DE BEHANDELAAR

Drs. D.R. van Kooten, BCN (Dick, 1951)
Registerpsycholoog Arbeid en Gezondheid, Cognitief Gedragstherapeut, Neurofeedback therapeut. Studeerde in Utrecht psychologie, organisatiekunde en gezondheidszorg, en in het Engelse Bradford MBA met nadruk op strategische marketing.
Volgde de opleiding Forensische Mediation, Cognitieve Gedragstherapie, EMDR en QEEG. Workshops traumabehandeling bij prof. Bessel van der Kolk. Internationaal Neurofeedback therapeut BCIA. Commissaris opleiding Government Essentials bij NCD Academy.

Leerde als werkstudent angstige kinderen zwemmen en tandartsen om met angstige patiënten om te gaan. Werkte bij grote bedrijven en MKB. Was organisatie adviseur, HBO-docent in marketing en management, marketing manager, algemeen manager en management coach. Ex-ondernemer in thuiszorg. Sinds 2009 therapeut en coach in eigen psychologiepraktijk Vitaalbrein in Het Gooi.
Verbonden met Psychologenpraktijk Athos te Naarden.
Voor problemen met aandacht en concentratie. Stress en Burn-out, ADD, angst en depressie, complex trauma, slaapproblemen, het verbeteren van relaties en werkgerichte problemen.

Weet niet alleen als deskundige, maar ook als ervaringskundige, hoe het is om:
in een één-ouder gezin op te groeien, ernstig ziek te zijn, een dierbare te verliezen, werkloos te zijn, een echtscheiding mee te maken, leiding te geven en te ondernemen.

Staat open voor nieuwe vormen van behandeling en technische innovaties. Combineert daarom gebruikelijke methoden – zoals Cognitieve Gedragstherapie, HRV en EMDR, met nieuwe ontwikkelingen, zoals QEEG, live EEG, EEG Neurofeedback, Imaginaire Rescripting en Fotobiomodulatie. Was lange tijd voorzitter van de Sectie Neurofeedback van het NIP.

Heeft als vader van een volwassen studerende zoon ook zelf ervaring met opvoeden.
Is in vrije tijd coach voor beginnende ondernemers en amateur violist.

Vitaalbrein-Dick-van-Kooten