PSYCHOLOOG BEHANDELAAR

Drs. D.R. van Kooten, BCN (Dick, 1951)
Studeerde in Utrecht psychologie, organisatiekunde en gezondheidszorg. Volgde in het Engelse Bradford de opleiding MBA, met nadruk op strategische marketing. Is daarnaast geschoold in Cognitieve Gedragstherapie, EEG Neurofeedback, EMDR, QEEG en echtscheiding mediation. Volgde de opleiding voor de internationale registratie BCN als Neurofeedbacktherapeut BCIA, deed workshops traumabehandeling bij prof. Bessel van der Kolk en de commissarissenopleiding Government Essentials bij NCD Academy.

Leerde als werkstudent angstige kinderen zwemmen en tandartsen met angstige patiënten om te gaan. Was organisatie adviseur, docent marketing en management in het HBO, marketing manager en algemeen manager. Werkervaring bij grote bedrijven en MKB. Oprichter van thuiszorgonderneming. Pas op latere leeftijd behandelend psycholoog. Sinds 2009 oprichter en behandelaar van Vitaalbrein.

Streeft naar effectieve innovaties en doelmatige combinaties van behandelmethoden.
Was lange tijd voorzitter van de Sectie Neurofeedback van het Nederlands Instituut van Psychologen. Weet als vader van studerende zoon hoe lastig opvoeden kan zijn. Amateur violist. Coach pro bono voor startende ondernemers bij Qredits Microfinanciering. 

Dick-van-Kooten-psycholoog-behandelaar-Vitaalbrein-Psychologie-Neuroregulatie