PSYCHOLOOG BEHANDELAAR

Dick van Kooten is Psycholoog Arbeid en Gezondheid. Afgestudeerd in sociale psychologie, organisatiekunde en gezondheidszorg aan de universiteit van Utrecht en MBA bij Bradford University Business School. Heeft werkervaring als zwemonderwijzer, docent bij tandartsen in opleiding, organisatie adviseur, marketing manager, eindverantwoordelijk manager, interim manager, parttime HBO-docent, ondernemer en psycholoog. Bij corporate, MKB, woning-corporatie, onderwijs en gezondheidszorg. Sinds 2009 eigen praktijk Vitaalbrein.

Dick weet hoe moeilijk het is om ingesleten patronen in denken en doen te veranderen. Daarom houdt hij van een persoonsgerichte aanpak, met combinatie van methoden en technieken. Om problemen te doen oplossen en talenten tot ontwikkeling te brengen. In zijn vrije tijd bestuursfuncties bij jeugdorkest, welzijnsorganisatie en het Nederlands Instituut van Psychologen (waaronder Ledenraadslid en voorzitter Sectie Neurofeedback). Heeft als vader van studerende zoon enige ervaring met opvoeden. Speelt viool. Probeert regelmatig naar fitness te gaan. Geeft als bedrijfscoach bij Qredits Microfinanciering begeleiding aan startende ondernemers.

Dick is neurofeedbacktherapeut BCN bij BCIA en experimenteert met het vergroten van de effectiviteit van Imaginaire Exposure door het beïnvloeden van hersengolfactiviteit. Hij bekwaamde zich verder in Cognitieve Gedragstherapie, Schematherapie, EMDR, Mediation, EEG Neurofeedback en traumabehandeling (bij Bessel van der Kolk).

Dick-van-Kooten-psycholoog-behandelaar-Vitaalbrein-Psychologie-Neuroregulatie