PSYCHOLOOG BEHANDELAAR

Dick van Kooten is meestal de behandelaar bij Vitaalbrein. Geregistreerd psycholoog Arbeid en Gezondheid. Studeerde psychologie en organisatiekunde in Utrecht, deed MBA bij Bradford University Business School. Internationaal geregistreerd als Neurofeedbacktherapeut BCIA. Specialiseert zich in (kortdurende) Schematherapie.

Werkervaring als zwemonderwijzer, communicatietrainer bij tandartsen, organisatie adviseur, marketing manager, eindverantwoordelijk manager, interim manager, parttime HBO-docent, ondernemer en therapeut (sinds 2009 bij zijn eigen praktijk Vitaalbrein). Vanuit zijn ervaring met organisaties behandelt hij problemen van cliënten altijd mede in relatie tot hun omgeving. Hij houdt van het oplossen van problemen in combinatie met ontwikkeling. Dus niet alleen de symptomen wegnemen, maar het liefst ook hun oorzaak, om herhaling in de toekomst te voorkomen. Daarvoor hanteert hij een op de persoon gerichte aanpak – maatwerk, geen starre protocollen. En combinaties van methoden en technieken.  

In zijn vrije tijd bestuursfuncties: voorzitter Voordrachtcommissie bij Vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD). Onbezoldigd ondernemerscoach bij Qredits micro financiering. Eerder bestuursfuncties bij jeugdorkest, welzijnsorganisatie, Nederlands Instituut van Psychologen (o.a. voorzitter sectie Neurofeedback). Hij speelt viool en probeert regelmatig naar fitness te gaan. Vader van studerende zoon.

Dick-van-Kooten-psycholoog-behandelaar-Vitaalbrein-Psychologie-Neuroregulatie