INTAKE MET EEG HERSENSCAN

Bij Vitaalbrein beginnen we met een behandeling nadat zorgvuldig intake onderzoek is gedaan. In beginsel gebeurt dat in 2 sessies. Sommige vragen, klachten of problemen zijn echter zo complex, dat meer omvattend en langduriger onderzoek nodig is.

Veelvoorkomende aanvulling op het gebruikelijke intake onderzoek is de EEG hersenscan. Hiervoor is een extra afspraak nodig van 2 uur. Soms is het (ook) verstandig om extra tests te doen, bijvoorbeeld bij een vermoeden van dyslexie, dyscalculie, of faalangst. Of voor het bepalen van de Emotionele Intelligentie, of de mate van PTSS. Bij (bijna) volwassenen is het bepalen van het IQ mogelijk.
Van het intake onderzoek krijgt de cliënt een uitgebreid rapport – waarin resultaten worden toegelicht met plaatjes, grafieken en tekst, en een behandeladvies wordt gegeven.

Behandeling van ADHD of ADD met EEG Neurofeedback is zonder EEG hersenscan niet mogelijk. In het buitenland wordt ook bij PTSS en ander trauma steeds vaker een EEG hersenscan gemaakt, maar in ons land is het aantal behandelaren dat hiervoor is opgeleid     nog te beperkt.

Intake met EEG hersenscan is alleen mogelijk in aanvulling op het reguliere intake onderzoek. De kosten hiervan kunnen helaas niet bij de ziektekostenverzekering worden gedeclareerd.

intake-met-eeg-hersenscan-Vitaalbrein-Psychoogie-Neuroregulatie