PSYCHISCHE ZORG

Overige Psychologische Zorg is: zorg die niet vanuit de basis ziektekostenverzekering wordt vergoed. Vergoeding vanuit een aanvullende zorgverzekering is vaak wel mogelijk.
De zorg kan ook door een werkgever worden vergoed – dus ook door een zzp-er die zijn eigen werkgever is – of met de inkomstenbelasting worden verrekend. Bij jongeren tot 18 jaar kan een pgb worden aangevraagd.

Overige Psychologische Zorg kan ook een behandeltraject zijn waarbij meer tijd nodig is dan het gemiddelde aantal van 12 sessies dat door de basis zorgverzekering wordt vergoed.

Overige Psychologische Zorg kan vanuit de aanvullende zorgverzekering worden vergoed.
Een werkgever kan de kosten aan zijn of haar werknemer vergoeden. Dit kan fiscaal gunstig zijn. Een zzp-er heeft die mogelijkheid ook.

Bij gespecialiseerd psychologische zorgaanbieders zijn lange behandeltrajecten mogelijk die vanuit de basis zorgverzekering worden vergoed, Bij Vitaalbrein is dat niet mogelijk.
U kunt echter een voorkeur hebben voor een behandeling bij Vitaalbrein, omdat wij als contractvrije psycholoog langere behandeltijden bieden en weinig informatie naar de verzekeraar sturen. Of omdat we de enige aanbieder in Het Gooi zijn van EEG Neurofeedback door een daarin getrainde en geregistreerde psycholoog. Of omdat onze andere innovatieve behandelmethoden en het uitgebreide onderzoek u aanspreken. Of omdat u een goede click heeft met de behandelaar.