HOE WIJ WERKEN

Psychologische zorg is gericht op het beter hanteerbaar maken,
leren leven met, of doen verdwijnen van klachten en problemen.
Psychologische zorg, of psychotherapie, zal dus vaak niet voor genezing zorgen.

Een voorbeeld is tinnitus, de bekende piep in het oor. Vaak ontstaan door hard geluid op een feestje. Soms ook na een heftige gebeurtenis, zoals echtscheiding. De kans dat de tinnitus helemaal verdwijnt is nihil, maar je kunt er wel beter mee leren leven.

Als je voor Vitaalbrein kiest, kies je voor een persoonsgerichte aanpak. Voor behandeling op maat. Dus niet voor ‘de gebruikelijke aanpak’. Want voor het standaardprotocol kun je bij tal van collega-psychologen terecht.
Je kunt het vergelijken met kleding. Sommige mensen willen nu eenmaal maatgemaakte kleding, of hebben die nodig.

Vitaalbrein helpt bij het vinden van oplossingen voor psychologische problemen waarbij de standaard aanpak niet voldoende is. Daarom maken we bij intake meestal een hersenscan (EEG), omdat die extra informatie oplevert die een gesprek en vragenlijsten niet geven.

Als een brein onrustig is, of moeilijk in beweging komt, kunnen we met Neuroregulatie (EEG Neurofeedback en Fotobiomodulatie) proberen om daar verandering in te brengen. Daarna blijken gebruikelijke behandelvormen – zoals Cognitieve Gedragstherapie, EMDR en Schematherapie – veelal beter aan te slaan.

Bij de behandeling van angst kunnen we Cognitieve Gedragstherapie combineren met EEG Neurofeedback en een geavanceerde Virtual Reality bril met zeer realistisch beeld en geluid.

De combinatie van Cognitieve Gedragstherapie met EEG Neurofeedback kun je vergelijken met het upgraden van een wat traag geworden computer. De Neurofeedback zorgt voor een verbeterd geheugen en de Cognitieve Gedragstherapie voor nieuwe programmatuur.

In het basiszorgpakket wordt de standaardbehandeling van psychologische zorg vergoed.
Vitaalbrein biedt maatwerk en wil discussies over niet vergoede declaraties voorkomen. Mede daarom hebben we geen contracten met zorgverzekeraars. Wel zijn er mogelijkheden om behandelingen (deels) te laten vergoeden.