DE BEHANDELAAR

DRS. D.R. VAN KOOTEN, BCN (Dick, 1951)
Registerpsycholoog arbeid en gezondheid, Cognitief Gedragstherapeut, Neurofeedbackpsycholoog.
Studeerde in Utrecht psychologie, organisatiekunde en gezondheidszorg, en in het Engelse Bradford MBA met nadruk op strategische marketing.
Volgde de opleiding Forensische Mediation, Cognitieve Gedragstherapie, EMDR en QEEG. Internationaal geregistreerd Neurofeedback therapeut BCIA. Workshops in traumabehandeling bij prof. Bessel van der Kolk en in EEG interpretatie bij prof. Juri Kropotov. Volgde bij NCD Academy de commissarissenopleiding Government Essentials.

Leerde als werkstudent angstige kinderen zwemmen en tandartsen in opleiding om met angstige patiënten om te gaan.
Werkte bij grote bedrijven en MKB. Was organisatie adviseur, HBO-docent in marketing en management, marketing manager, algemeen manager en management coach. Werkte bij grote en MKB bedrijven. Ex-ondernemer in thuiszorg. Sinds 2009 therapeut en coach.

Heb als mens en als manager tal van problemen zelf ervaren en aangepakt. Bied iedere cliënt een eigen op de persoon gerichte aanpak. Benut innovatieve ontwikkelingen. Kan daardoor, zeker bij werkgerelateerde problemen, vaak meer bieden.
Maak en analyseer hersenscans (QEEG). Combineer gebruikelijke aanpak – zoals CGT en EMDR, met nieuwe technieken als Neuroregulatie (EEG Neurofeedback), Virtual Reality en EEG geleide Schematherapie.

Sinds 2009 eigen psychologiepraktijk Vitaalbrein in Het Gooi.
Verbonden met Psychologenpraktijk Athos te Naarden.
Voor Stress en Burn-out, ADHD en ADD, angst en depressie, complex trauma, slaapproblemen en het verbeteren van relaties.

Als vader van volwassen, studerende, zoon ervaring met opvoeden.
In vrije tijd coach voor startende ondernemers, amateur violist
en voorzitter van de Sectie Neurofeedback van het NIP.

Vitaalbrein-Dick-van-Kooten